Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w syropie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
woda 6 szklanek
cukier 800 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie obrać (najlepiej zanurzyć na chwilę we wrzątku a potem w zimnej wodzie), wyjąc pestki. Owoce ułożyć w słoikach. Z cukru i wody przygotować syrop. Zszumować go w trakcie gotowania. Gorącym syropem zalać owoce w słoikach.Zakrecic. Wstawić do garnka z ciepłą wodą. Pasteryzować przez 20-25 minut w temperaturze nie wyższej niż 90 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.11.2013 20:56
bardzo dobre
Aannkaa82 05.10.2013 17:37
Pati polecam, robiłam je już kilka razy i naprawdę są pyszne :).
msmors 04.10.2013 22:25
jak dla mnie to pyszny soczek i brzoskwini
pati100015 04.10.2013 22:18
jeszcze takich nie jadłam, zostało mi trochę słoików - spróbuję po niedzieli, chętnie skorzystam z Twojego przepisu;
Jadwiga/Jaga85 04.10.2013 21:40
Musza być pyszne!
iwi 04.10.2013 21:38
Pyszny kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak