Brzoskwinie w syropie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    1 kg
  • woda

    6 szklanek
  • cukier

    800 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie obrać (najlepiej zanurzyć na chwilę we wrzątku a potem w zimnej wodzie), wyjąc pestki. Owoce ułożyć w słoikach. Z cukru i wody przygotować syrop. Zszumować go w trakcie gotowania. Gorącym syropem zalać owoce w słoikach.Zakrecic. Wstawić do garnka z ciepłą wodą. Pasteryzować przez 20-25 minut w temperaturze nie wyższej niż 90 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 26.11.2013 20:56
bardzo dobre
Aannkaa82 05.10.2013 17:37
Pati polecam, robiłam je już kilka razy i naprawdę są pyszne :).
msmors 04.10.2013 22:25
jak dla mnie to pyszny soczek i brzoskwini
pati100015 04.10.2013 22:18
jeszcze takich nie jadłam, zostało mi trochę słoików - spróbuję po niedzieli, chętnie skorzystam z Twojego przepisu;
Jadwiga/Jaga85 04.10.2013 21:40
Musza być pyszne!
iwi 04.10.2013 21:38
Pyszny kompocik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat