Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w occie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 800 ml
ocet 180 ml
cukier 250 g
cukier waniliowy 30 g
Goździki całe Prymat 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w occie

Brzoskwinie myjemy ,obieramy ,usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Z wody , cukru cukru wanilinowego , octu i przypraw na wolnym ogniu gotujemy zalewę i powoli wkładamy do niej owoce. Gotujemy je na wolnym ogniu przez około godzinę.
Układamy brzoskwinie w słoikach ,następnie wlewamy gorącą zalewę ,mocno zakręcamy i stawiamy denkami do góry. Czekamy ,aż się wystudzą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 25.02.2016 18:31
Takich brzoskwiń to jeszcze nie miałam okazji spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak