brzoskwinie pod kruszonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    4 sztuki
  • masło

    4 łyżki
  • mąka krupczatka

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • cynamon Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć nie obierać, wydrążyć pestkę , podzielić na ćwiartki. Do naczynia żaroodpornego włożyć owoce miąższem do góry. W misce wymieszać cukier z mąką i masłem tak aby powstała kruszonka. Brzoskwinie polać miodem najlepiej żeby był płynny i posypać kruszonką , na wierz dodać odrobinę cynamonu. Zapiekać w piekarniku w otwartym żaroodpornym naczyniu aż brzoskwinie puszczą sok a kruszonka będzie złota.

Serwować ciepłe lub zimne. Można dodać gałkę lodów waniliowych

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cukiereczek13 07.06.2012 13:14
pyszny deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat