Brzoskwinie nadziewane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    5
  • cukier

    12 dag
  • sok z cytryny

    1/2
  • białko

    3
  • konfitura z borówki

    5 łyżek
  • migdały

    8 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, zanurzyć we wrzątku i obrać ze skórki, przekroić na pół wyjąć pestki. Pół szklanki wody wymieszać z 5dag cukru.Sok z cytryny dodać do wody.W tej wodzie gotować brzoskwinie 5 minut.Białka ubić,pianę posypać pozostałym cukrem i ubijać energicznie przez 2 minuty.Migdały posiekać i wymieszać z konfiturą.Napełnić Nią osączone połówki brzoskwiń .Brzoskwinie ułożyć na blasze .konfiturę przykryć pianą i zapiekać 10minut w temperaturze 220C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat