Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie glazurowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwinie 3 sztuki
masło 1 łyżeczka
cukier brązowy 1 łyżeczka
wino wytrawne 150 ml
cynamon Prymat 1/2 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie glazurowane

Kroki postępowania

1
Brzoskwinie przekrawamy i pozbawiamy pestek. Kroimy je na ósemki.
Krok 1 - Brzoskwinie glazurowane foto
2
Na patelnię dajemy masło. Układamy brzoskwiniowe ósemeczki. Na małym ogniu podsmażamy polewając masłem. Posypujemy cukrem. Dodajemy imbir i cynamon.
Następnie dolewamy wino. Brzoskwinie na małym ogniu podsmażamy aż się zarumienią delikatnie.
Krok 2 - Brzoskwinie glazurowane foto
3
Podawać z racuszkami :)

Smacznego :)
Krok 3 - Brzoskwinie glazurowane foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 11.08.2013 18:24
Bardzo lubię takie brzoskwinie.
Kamil 11.08.2013 16:51
łooo... spróbuje koniecznie, już za parę dni brzoskwinie prosto z drzewa to będzie pole do popisu :)
Janina 11.08.2013 10:56
Ciekawy pomysł;)
caralajna 11.08.2013 10:07
bardzo fajne
iwi 11.08.2013 07:30
Przepyszne brzoskwinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak