Bruschetta z cebulą i kozim serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twardy kozi ser

    12 dag
  • zmiażdżony czosnek

    3 ząbki
  • suszony pomidor odsączony z oliwy pokrojony w paski

    3 dag
  • sól

    1 szczypta
  • pomidor koktajlowy

    3 szt
  • bazylia

    3 listki
  • bagietka

    6 kromek
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • wino czerwone wytrawne

    0,75 szklanki
  • cebula

    2 szt
  • olej

    4 (z dodatkiem rozmarynu)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki bagietki posmarować olejem i odstawić. Pozostały olej rozgrzać na patelni, dodać czosnek i lekko go podsmażyć. Zmniejszyć ogień, dodać cebulę, wino, doprawić solą oraz pieprzem i udusić na małym ogniu, stale mieszając. Włożyć suszone pomidory i dusić 1 minutę. Kromki bagietki przyrumienić w piekarniku, nałożyć masę cebulową, posypać pokruszonym serem i zapiekać około 3 minut. Podawać ciepłą z pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół, posypaną listkami bazylii.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 01.11.2013 13:12
mój smak :)
novita26 13.01.2012 16:02
fajne
AgaS10 17.02.2011 09:00
mi już ślinka cieknie:)
bami 11.11.2010 00:17
brzmi pysznie :)
marta639 17.09.2010 15:16
Smaczne
Barbara55 15.08.2010 12:35
trochę wyszukane jak na szybkie śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat