Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z cebulą i kozim serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twardy kozi ser 12 dag
zmiażdżony czosnek 3 ząbki
suszony pomidor odsączony z oliwy pokrojony w paski 3 dag
sól 1 szczypta
pomidor koktajlowy 3 szt
bazylia 3 listki
bagietka 6 kromek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
wino czerwone wytrawne 0,75 szklanki
cebula 2 szt
olej 4 (z dodatkiem rozmarynu)

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z cebulą i kozim serem

Kromki bagietki posmarować olejem i odstawić. Pozostały olej rozgrzać na patelni, dodać czosnek i lekko go podsmażyć. Zmniejszyć ogień, dodać cebulę, wino, doprawić solą oraz pieprzem i udusić na małym ogniu, stale mieszając. Włożyć suszone pomidory i dusić 1 minutę. Kromki bagietki przyrumienić w piekarniku, nałożyć masę cebulową, posypać pokruszonym serem i zapiekać około 3 minut. Podawać ciepłą z pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół, posypaną listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.11.2013 13:12
mój smak :)
novita26 13.01.2012 16:02
fajne
AgaS10 17.02.2011 09:00
mi już ślinka cieknie:)
bami 11.11.2010 00:17
brzmi pysznie :)
marta639 17.09.2010 15:16
Smaczne
Barbara55 15.08.2010 12:35
trochę wyszukane jak na szybkie śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak