Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselki w cieście piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 0,5 kg
jajko 1 sztuka
mąka 0,5 szklanki
margaryna do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
piwo 60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: brukselki w cieście piwnym

1. Brukselkę umyć i ugotować w osolonej wodzie.
2. Białka ubić na pianę. Żółtko mieszamy z mąką i piwem na jednolite ciasto. Dodajemy białko i przyprawiamy do smaku.
3. Brukselki wkładamy do ciasta.
4. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i łyżką nakładamy brukselkę na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na rumiano.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 06.09.2013 07:58
wspaniały pomysł:-)
Motorek 06.06.2013 10:05
fajny pomysł
Anitapaj 31.01.2013 11:44
smaczne;)
hahanka 30.01.2013 14:25
niestety nie
Granita 30.01.2013 02:33
Bardzo ciekawe połączenie.Czy okryła Pani sposób na pozbawienie brukselki charakterystycznej goryczki?
gosia561 29.01.2013 20:33
smaczniutka
gosia56 29.01.2013 19:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak