Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z rybą i płatkami migdałowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselki świeżej lub mrożonej 25 dag
ryby ugotowanej morskiej 20 dag
majonezu 2-3 łyżki
platkow migdałowych 2-3 łyżki
soku z cytryny 1 łyżka
natki pietruszki posiekanej 1 łyżka
sól
czarny pieprz swiezo zmielony
cukier
miód płynny

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z rybą i płatkami migdałowymi

Brukselkę ugotować al. dente w wodzie lekko osolonej, ze szczyptą cukru, odcedzić, ostudzić, przekroić na połówki. Rybę podzielić na małe kawałki. Dodać do brukselki, wymieszać. Na suchej gorącej patelni zrumienić płatki migdałowe, wystudzić. Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić do smaku pieprzem, płynnym miodem, polać sosem brukselkę z rybą, delikatnie zamieszać, wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać natka pietruszki i prażonymi płatkami migdałów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta19 13.01.2013 23:47
smacznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak