Brukselka z pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    80 dag
  • pomidor

    25 dag
  • woda

    0,5 litra
  • olej

    3 łyzki
  • sól do smaku

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    5 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselkę obgotować przez ok. 20 min. Pomidory sparzyć, obrać se skóry i pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć pomidory przez ok 5 minut a następnie dodać brukselkę. Doprawić do smaku. Można dodać też bazylię. Przełożyć na talerz i posypać serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat