BRUKSELKA W SOSIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    1/2 kg
  • woda letnia

    1/2 szklanki
  • śmietana 30-procentowa

    1/3 szklanki
  • żółty ser

    2 plasterki
  • serek topiony

    1 kostka
  • mąka

    szczypta
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy brukselkę w osolonej wodzie. Oddzielnie gotujemy wody 1/2 szklanki i dodajemy, zmniejszamy ogień i wlewamy śmietanę i wrzucamy żółty ser.Dodajemy serek topiony, szczyptę mąki i doprawiamy.
Danie doskonale pasuje jako dodatek do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ajres 15.12.2011 21:51
smaczne
Magda60 15.12.2011 21:43
super
Barbara55 07.06.2011 17:07
dziwne
szajba2 04.06.2011 18:05
brukselki nie jadłem
kielcok1 14.05.2011 19:43
fajnie byłoby zjeść brukselkę w brukseli
berys18 06.04.2011 07:34
fajny przepis
berys18 06.04.2011 07:34
fajny przepis
Jaheira11 23.02.2011 23:11
jak dla mnie super:) uwielbiam brukselkę:)
Magdalena80 19.02.2011 20:00
wypróbuję:)
rakow2 09.02.2011 16:41
brukselki nie znam, znam brukselę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat