Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka obiadowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 1/2 kilograma
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
masło lub margaryna 100 gram
woda 1 litr
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka obiadowa

Brukselkę umyj i gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 20 minut. Do wody w której gotujesz brukselkę dodaj szczyptę cukru.
Bułkę tartą przyrumień na suchej patelni a następnie dodaj masło.Podgrzewaj do rozpuszczenia masła. zasmażaną bułką polej ugotowaną brukselkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.10.2014 15:11
bardzo lubię brukselkę
Futka 16.09.2014 22:44
Oj, bardzo lubię - pyszna i zdrowa! :)
Ela15 16.09.2014 16:39
apetycznie wygląda
molanka 14.09.2014 12:00
zdrowy dodatek do obiadu
CAROLL1989 14.09.2014 11:14
Pyszności, dawno już nie jadłam brukselki
Triss 14.09.2014 11:02
nie przepadam za brukselką, ale taką to bym spróbowała. ;)
Gracer 14.09.2014 10:26
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak