brukselka gotowana

brukselka gotowana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    ½ kg
  • sól

  • szczypta cukru

  • odrobina masła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselkę oczyścić z nadpsutych liści, umyć dokładnie, osączyć, zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem odrobiny cukru. Ugotować do miękkości w odkrytym naczyniu. Odcedzić. Podawać z dodatkiem odrobiny masła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ladymoon

10.12.2011 12:52
moja ulubiona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat