Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie ziemniaczane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt.
jajko 5 szt.
cukier 1 szklanka
orzechy włoskie 10 dag/łuskanych
kakao 4 łyżki
olej 1 łyżka
cukier waniliowy 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
aromat cytrynowy 1 szt
olej do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, zmielić i ostudzić. Orzechy oczyścić i również zmielić. Żółtka jaj utrzeć z cukrami, dodać ziemniaki i zmiksować na puch. Następnie wsypać kakao, sodę oczyszczoną, orzechy i olej, dokładnie zmiksować.
Krok 1 - Brownie ziemniaczane foto
4
Dodać sztywno ubitą pianę z białek, po czym lekko wymieszać.
Krok 2 - Brownie ziemniaczane foto
5
Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około godziny.
Krok 3 - Brownie ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.02.2016 18:37
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak