Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z migdałami i borówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

czekolada mleczna 50 g
jajko 1 szt
masło 50 g
mąka pszenna 2 lyzki

Dodatkowo

płatki migdałowe 2 lyzki
borówki 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z migdałami i borówkami

Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej. Jajko ucieramy z cukrem, dodajemy czekoladę, przesianą mąkę i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki. Pieczemy w 170 stopniach aż boki Brownie będą upieczone. Należy sprawdzać co jakiś czas drewnianym patyczkiem, gdy patyczek po wyciągnięciu będzie suchy to znaczy, że Brownie jest gotowe. U mnie piekło się 20 min.
Polewa: Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem na małym ogniu. Polewamy Brownie, następnie posypujemy płatkami migdałowymi, a na wierzchu układamy borówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 09.02.2017 11:52
uwielbiam to ciasto
kokoszka
kokoszka 08.02.2017 17:00
ciekawie to wygląda
RenataZ-et 08.02.2017 11:23
Rewelacja.
tobi1989 08.02.2017 11:19
Pyszności :)
olkaaa 08.02.2017 10:40
fajny pomysł
Futka 08.02.2017 10:24
Przepyszne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak