Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z malinami

2.0
(8)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 gramów
czekolada mleczna 100 gramów
jajko 3 sztuki
masło 225 gramów
esencja waniliowa 0,5 łyżeczki
mąka pszenna 135 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
maliny świeże ok. 250 gramów
cukier 250 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z malinami

Jedną tabliczkę gorzkiej czekolady należy zetrzeć na tarce i wstawić do lodówki. Pozostałe tabliczki rozpuścić w rondelku z pokrojonym na kawałki masłem. Masę trzeba jedynie rozpuścić, nie doprowadzając jej do wrzenia.

Całe jajka ubić z cukrem i esencją waniliową na puszystą masę i dodać rozpuszczoną czekoladę. Dokładnie, ale spokojnie wymieszać. Na koniec dodać mąkę oraz sól i ponownie delikatnie, ale dokładnie wymieszać.

Do gotowej masy dodać maliny i przemieszać, aby rozłożyły się równomiernie. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia foremki 20x30cm, posypać tartą czekoladą i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 35-40 minut.

Brownie należy kroić dopiero po wystudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.08.2012 00:43
Znakomitość.
Laila2786 21.08.2012 11:11
wygląda super,moja babcia takie ciasto robiła, miło będzie poczuć znowu jego smak
eli82 15.08.2012 19:55
super
niedozywiona 13.08.2012 14:24
jak pięknie wygląda! na szczęście mam namiastkę brownie w domu- małego murzynka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak