Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brownie z fistaszkami i paluszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 i 1/2 tabliczki
jaja 3 szt
mąka pszenna 1 szklanka
olej roślinny 1/3 szklanki
masło orzechowe 100 g
słone paluszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: brownie z fistaszkami i paluszkami

czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, studzę. dodaje jajka i lekko ubijam, następnie mąkę i olej i mieszam całość na gładko. wykładam na blachę , wierzch smaruję masłem orzechowym, lekko mieszam łopatka ( tak jak przy marmurku) , na wierzch układam paluszki ( najlepiej je lekko wcisnąć). piec ok 20 -25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 06.11.2012 13:16
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak