Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z encyklopedii wypieków

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 300 g
czekolada deserowa 300 g
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 32 g
jajko 5 sztuk
mąka tortowa 1 i 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
czekolada mleczna 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z encyklopedii wypieków

Kroki postępowania

1
Czekolady deserowe połamać na mniejsze kawałki, masło pokroić, roztopić razem w kąpieli wodnej, lekko przestudzić.
Krok 1 - Brownie z encyklopedii wypieków foto
2
Do masy dodać cukier i cukier waniliowy, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Brownie z encyklopedii wypieków foto
3
Dodawać stopniowo po jednym jajku i ucierać.
Krok 3 - Brownie z encyklopedii wypieków foto
4
Do czekoladowej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać krótko do połączenia składników.
Krok 4 - Brownie z encyklopedii wypieków foto
5
Czekolady mleczne posiekać, dodać do ciasta, wymieszać szpatułką.
Krok 5 - Brownie z encyklopedii wypieków foto
6
Ciasto przełożyć do foremki (ok. 23 x 36 cm), wyrównać powierzchnię. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 30-35 minut. Upieczone brownie dobrze ostudzić.
Krok 6 - Brownie z encyklopedii wypieków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak