Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie dyniowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 0,5 kg
olej 0,5 szkl
czekolada gorzka 25 dag
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
sól szczypta
jajko 5 szt
polewa czekoladowa
orzechy włoskie 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie dyniowe

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i pieczemy lub gotujemy na parze, aż będzie miękka. Studzimy dokładnie, dodajemy posiekaną czekoladę i olej. Blendujemy na jednolitą masę.

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, masę dyniową oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. Dokładnie wymieszaną masę wlewamy na blaszkę, pieczemy w180 stopniach ok 50 minut.

Po ostygnięciu polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 22.09.2015 21:31
ciekawe,jeszcze takiego nie robiłam
wedith1 21.09.2015 17:39
Ciacho musi smakować wspaniale! :)
MarcinGotuje.pl 21.09.2015 15:10
trzeba wyprobowac
krokus 21.09.2015 14:22
Ciekawy przepis
Habibi 21.09.2015 14:01
no to wpadłyśmy na podobny pomysł ;) choć moje brownie ma inne proporcje i składniki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak