Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
jajko 4 szt
masło 200 g
mąka pszenna 100 g
cukier 200 g
orzechy włoskie 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie

Kroki postępowania

1
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, masło pokroić w kostkę i dodać do czekolady.
Krok 1 - Brownie foto
2
Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie zostawić do ostygnięcia, tak żeby zachowała płynną konsystencję.
Krok 2 - Brownie foto
3
Jajka ubić mikserem, dodać cukier i całość miksować przez chwilę.
Krok 3 - Brownie foto
4
Mąkę przesiać i dodać do masy jajecznej. Całość wymieszać za pomocą łyżki.
Krok 4 - Brownie foto
5
Do przygotowanego ciasta wlewamy powoli roztopioną czekoladę.
Krok 5 - Brownie foto
6
Całość mieszamy dokładnie, dodając na koniec posiekane orzechy.
Krok 6 - Brownie foto
7
Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy w 180°C prze około 35-40 min. Najlepiej smakuje podane z lodami waniliowymi i sosem czekoladowym.
Krok 7 - Brownie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.08.2015 19:01
świetny deser
misia53 12.04.2015 18:10
bardzo smakowite, ja zanim upiekę wyjem sporo masy hihi....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak