Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brownie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
kakao 2 łyżki
czekolada gorzka 240 g
masło 170 g
jaja 4 szt
cukier 3/4 szklanki
kawa rozpuszczalna 1 płaska łyżeczka
sól 1 szczypta
aromat waniliowy 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: brownie

W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, kakao i sól.
Czekoladę, masło i kawę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zdjąć z palnika, dodać cukier, wymieszać, odstawić do wystygnięcia.
Następnie wbijać po jednym jajku, dokładnie wymieszać trzepaczką. Dodać aromat waniliowy.
Następnie do masy dodać wcześniej wymieszane suche składniki. Dokłądnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką.
Przełożyć na okrągłą formę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik na 175 stopni, około pół godziny i ciasto gotowe.
Życzę smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak