Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokułowo-groszkowa zupa krem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
groszek zielony 1 szklanka
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
masło lub margaryna 2 łyżki
bulion warzywny 4 szklanki
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Bazylia suszona Prymat

Porada

Zamiast świeżego groszku możemy użyć groszku mrożonego lub z puszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Brokułowo-groszkowa zupa krem.

Brokuł podzielić na różyczki i opłukać. Pietruszkę i cebulę obrać,umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
W garnku stopić masło wrzucić przygotowane warzywa razem z groszkiem.Chwilę przesmażyć aż będą szkliste,następnie zalać gorącym bulionem i gotować do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie zmiksować i przyprawić do smaku solą,pieprzem,ziołami prowansalskimi i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.03.2017 18:40
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 00:59
Dobra zupa.
Wacław 12.01.2015 12:35
na pewno smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak