Brokułowo-groszkowa zupa krem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 sztuka
  • groszek zielony

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • masło lub margaryna

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    4 szklanki
  • sól i pieprz

  • zioła prowansalskie

  • bazylia otarta Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł podzielić na różyczki i opłukać. Pietruszkę i cebulę obrać,umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
W garnku stopić masło wrzucić przygotowane warzywa razem z groszkiem.Chwilę przesmażyć aż będą szkliste,następnie zalać gorącym bulionem i gotować do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie zmiksować i przyprawić do smaku solą,pieprzem,ziołami prowansalskimi i bazylią.
Babeczka35
Zamiast świeżego groszku możemy użyć groszku mrożonego lub z puszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 19.03.2017 18:40
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 00:59
Dobra zupa.
Wacław 12.01.2015 12:35
na pewno smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat