Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł z kalafiorem pod pierzyką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
kalafior 1 sztuka
śmietana 30% 1 szklanka
mascarpone 1 łyżka
koperek 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł z kalafiorem pod pierzyką

Brokuł i kalafior pokroić w różyczki, wrzucić do gotującej się lekko osolonej wody i gotować 5 min. W tym czasie trzepaczką wymieszać śmietanę, mascarpone, koperek, sól i pieprz.
Brokuł i kalafior odcedzić i przełożyć do brytfanny, lekko przestudzić i zalać śmietaną. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 21.03.2013 20:38
smaczne warzywka
Amellia 17.12.2012 18:28
pyszne
jucia 17.12.2012 12:43
Super, właśnie zastanawiałam się dzisiaj do czego oprócz tiramisu można użyć mascarpone.
Goya 17.12.2012 12:01
super
Lemon 17.12.2012 10:53
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak