Przepis i sposób przygotowania na: Bowl z pieczonymi batatami, ogóreczkami konserwowymi z miodem, awokado i ciecierzycą
Wegetariański bowl, to świetny pomysł na lunch do pracy czy pożywną kolację. Jeśli jednak lubicie dodatek mięsa, możecie do dania dodać kurczaka lub np. tuńczyka z puszki. Całość komponuje się SMAKowicie!
Jak przygotować bowl z pieczonymi batatami, ogóreczkami konserwowymi z miodem, awokado i ciecierzycą
Bataty obieramy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryka i chili. Polewamy oliwą z oliwek i mieszamy aby dokładnie obtoczyć w przyprawach. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 35 minut w 180st. C.
Wszystkie składniki dressingu umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy.
W głębokim talerzu umieszczamy: rukolę, winogrona, pokrojone w plasterki awokado, przestudzone bataty, orzechy brazylijskie, ogóreczki konserwowe z miodem Smak i ciecierzycę.