Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Makaron kolanka
150 gramów -
kukurydza w puszce
1 puszka -
konserwowe ogóreczki z chili Smak
8-10 sztuk -
majonez
4 łyżki -
jogurt naturalny
2 łyżki -
sól
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Sałatka makaronowa z ogóreczkami
1. Drobny makaron (kolanka lub inny) ugotuj wg instrukcji na opakowaniu i ostudź.
2. Ogóreczki konserwowe pokrój na plasterki i dodaj wraz z odsączoną kukurydzą do zimnego makaronu.
3. Zalej sosem (jogurt wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem).
4. Wymieszaj całość i wstaw do lodówki na min. 30 minut.
5. Podawaj ze świeżymi listkami bazylii lub szpinaku.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się