Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinkowa na skrzydełkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 4 szt
botwinka 1 pęczek
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki kilka szt
sól
pieprz
koperek
kefir 400 ml
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinkowa na skrzydełkach

Kroki postępowania

1
Skrzydełka myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy ok 1,5 l wody i gotujemy. Dorzucamy pokrojone w kostkę marchewkę i pietruszkę.
Krok 1 - Botwinkowa na skrzydełkach foto
2
Ziemniaki obieramy kroimy na kawałki i dorzucamy kiedy zupa już zacznie się gotować.
Krok 2 - Botwinkowa na skrzydełkach foto
3
Kiedy warzywa będą prawie miękkie dorzucamy pokrojoną na kawałki botwinkę z obranymi i pokrojonymi w kostkę buraczkami.
Krok 3 - Botwinkowa na skrzydełkach foto
4
Całość gotujemy jeszcze 10 minut, doprawiamy solą, i pieprzem. Zabielamy kefirem naturalnym, dodajemy drobno posiekamy koperek i gotujemy kilka minut. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
Krok 4 - Botwinkowa na skrzydełkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.06.2013 09:57
smaczne jedzonko
irenka 10.06.2013 22:08
pyszna,zdrowa zupka,lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak