Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 szt
ziemniaki 2 szt
botwinka 1 pęczek
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
jogurt naturalny 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Kroki postępowania

1
Umyte mięso wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować do miękkości.
Krok 1 - Botwinka foto
2
W międzyczasie obrać i pokroić warzywa. Liście botwinki na razie odłożyć. Dodać warzywa do wywaru i gotować 10 minut.
Krok 2 - Botwinka foto
3
Dodać oczyszczone i pokrojone liście. Gotować 5 minut.
Krok 3 - Botwinka foto
4
Dodać jogurt. Przyprawić do smaku pieprzem i ewentualnie jeszcze solą. Podawać wedle upodobań, z jajkiem lub bez.
Smacznego :)
Krok 4 - Botwinka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 26.08.2014 14:54
zupa idealna, caly rok...
Katarzyna59 17.08.2014 20:33
bardzo smaczna
Sroczka 17.08.2014 18:03
Taką zupkę to ja bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak