Botwinka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pęczek botwiny z buraczkami

  • skrzydełka kurczaka

    3 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

  • natka pietruszki

  • śmietana

    3-4 łyżki
  • mąka

    1 1/2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • przyprawa w płynie

  • liść laurowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka płuczemy zalewamy ok 2 litrami wody i gotujemy.Dodajemy listek laurowy.Łodyżki botwiny dokładnie myjemy, kroimy na kawałki.Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchewkę i pietruszkę również.Obrane ziemniaki kroimy w kostkę.Warzywa dodajemy do gotujących się skrzydełek.Gdy ziemniaki bedą miękkie, Rozrabiamy w szklance mąkę ze śmietaną i 3-4 łyżkami zimnej wody.Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze kilka minut. Przyprawiamy i posypujemy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (56)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 02.11.2014 13:46
moja ulubiona
wiola333 06.08.2012 09:48
mniam
bursztynek 15.05.2012 00:14
ale bym sobie zjadła
fictor123 06.05.2012 12:45
lubie
MagdaXXX 29.04.2012 20:02
bardzo lubię
Papryczka 26.04.2012 16:54
super zupa
Cikakameku 10.04.2012 12:46
na pewno wypróbuję
Angelika10 31.03.2012 00:19
Smaczne
malcik111 26.03.2012 10:14
haha u mnie tęz nikt nie chce jeśc tylko ja jedna:(
Anna152 05.03.2012 18:43
kocham te zupe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat