Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowikowa z grzankami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 i 1/2 l
cebula 1-2 szt
śmietana 12% 200 ml
masło kilka łyżek
pietruszka zielona 1/2 pęczka
sól
pieprz
chleb kilka kromek
borowiki 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Borowikowa z grzankami

Na rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę i połowę pokrojonych grzybów- podsmażamy kilka minut.
Zalewamy wszystko bulionem- dodajemy resztę pokrojonych grzybów i gotujemy do miękkości.
Na koniec zabielamy wszystko śmietaną - miksujemy i przyprawiamy.

Chleb kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle.
Zupę podajemy z grzankami i posypujemy posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 24.03.2013 23:20
pyszna zupka
Łucja 19.03.2013 21:19
smaczna zupka :)
jozefinach 14.02.2013 23:46
Uwielbiam grzybowe zupy.
Juleczka20 07.02.2013 17:20
pycha
adelajda 11.12.2012 09:06
smaczna zupka !!!!
Katarzyna/kate1980 02.12.2012 22:28
och jak bym taką zjadła
MAR3STA 16.11.2012 18:22
uwielbiam takie zupki
GOSIA18 10.11.2012 15:20
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak