Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bombki kakaowe z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dkg
cukier puder 10 dkg
kakao 4 łyżeczki
spirytus 3 łyżeczki
rodzynki 0,5 paczki
herbatniki 10 dkg
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Bombki kakaowe z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składniki. Masło ucieramy z cukrem .
Krok 1 - Bombki kakaowe z rodzynkami foto
2
Następnie dodajemy zmielone herbatniki, kakao oraz spirytus. Łączymy wszystkie składniki i formujemy małe kuleczki. Do każdej kuleczki do środka wsadzamy po jednej rodzynce.
Krok 2 - Bombki kakaowe z rodzynkami foto
3
Kuleczki obtaczamy w zmielonych orzechach.
Krok 3 - Bombki kakaowe z rodzynkami foto
4
Ciasteczka trzymamy w chłodnym miejscu. Smacznego.
Krok 4 - Bombki kakaowe z rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 04.02.2014 10:12
pomysłowe :)
Janina 30.01.2014 09:22
Fajny pomysł na ciasteczka;)
ada.la 30.01.2014 08:53
fajna nazwa
Magula 30.01.2014 07:42
Małe pyszne słodkości
krystyna330 30.01.2014 07:36
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak