Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bogracz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
szynka wieprzowa 0,5 kg
papryka czerwona 2 szt
ziemniaki 7 szt
przyprawa do da mięsnych 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 mały
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler korzeniowy 1 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 0,5 szklanki
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
pieprz 3 łyżki
kolendra 4 szt
czosnek 1,2 ząbka
cebula podsmażona 3 szt
oliwa 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: bogracz

mięso myjemy, kroimy w kostkę ok 2 cm obtaczamy w mące i smażymy, do wody wrzucamy ziele, liście, kolendrę i przekładamy do gara ok 10litrowego, podsmażamy cebulę, i wrzucamy do gara, czosnek gnieciemy i tez wrzucamy, paprykę pietruszkę seler i ziemniaki kroimy w kostkę ok 2cm, wrzucamy gdy mięso sie lekko podgotuje, na koniec wlewamy koncentrat, no i doprawiamy cały czas gotując, na małym ogniu podajemy ciepły mozna posypac startym serem na koniec juz w miseczkach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak