bogracz

bogracz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    1 kg
  • szynka wieprzowa

    0,5 kg
  • papryka czerwona

    2 szt
  • ziemniaki

    7 szt
  • przyprawa do da mięsnych

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 mały
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler korzeniowy

    1 szt
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    0,5 szklanki
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • pieprz

    3 łyżki
  • kolendra

    4 szt
  • czosnek

    1,2 ząbka
  • cebula podsmażona

    3 szt
  • oliwa

    0,5 litra
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania bogracz

mięso myjemy, kroimy w kostkę ok 2 cm obtaczamy w mące i smażymy, do wody wrzucamy ziele, liście, kolendrę i przekładamy do gara ok 10litrowego, podsmażamy cebulę, i wrzucamy do gara, czosnek gnieciemy i tez wrzucamy, paprykę pietruszkę seler i ziemniaki kroimy w kostkę ok 2cm, wrzucamy gdy mięso sie lekko podgotuje, na koniec wlewamy koncentrat, no i doprawiamy cały czas gotując, na małym ogniu podajemy ciepły mozna posypac startym serem na koniec juz w miseczkach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat