Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogaty piernik

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
cukier 1/2 szkl
jaja 2 szt
mleko 1/2 szkl
olej 1/2 szkl
miód 4 łyżki
marmolada 1 szkl
margaryna 1/2 szt
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 2 szkl
cukier 1/2 szkl
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bogaty piernik

Suche składniki podstawowe wymieszać razem. W oddzielnym naczyniu wymieszac mokre i połączyć z suchymi. Piec w natłuszczonej blaszcze przez ok 40 min w 180st.
Budyń ugotowac wg przepisu na opakowaniu dodając pół szklanki mleka. Margarynę utrzeć i dodając po łyżce wystudzonego budyniu ucierać dalej.
Piernik przełożyć marmoladą i masą budyniową. Polać polewą czekoladową. Można udekorować pozostałą masą budyniową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 31.01.2014 08:37
smakowity przepis
iziona 07.01.2013 08:54
Ten piernik musi być boski w smaku bo z wyglądu jest na pewno :)
bietka 06.01.2013 22:38
bardzo fajny przepis :)
Justyna24 06.01.2013 22:23
muszę spróbować :)
dianix 06.01.2013 22:02
super
Pietruszka 06.01.2013 21:43
bardzo ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak