Bogata roladka z sera żółtego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    1 kg
  • pieczarki

    200 g
  • masło

    200 g
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • serek topiony śmietankowy duży

    2 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • jaja na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser wkładamy do wrzącej wody .Chwile gotujemy by miał lekko miękka konsystencje. Pieczarki drobno kroimy i dusimy na łyżce masła . Pod koniec duszenia dodajemy pokrojona paprykę ,szczypiorek drobno pokrojony i przyprawy .Farsz wzbogacamy serkami topionymi ,pozostałym masłem i drobno pokrojonymi jajkami .Mieszamy .Ser wałkujemy i nakładamy na niego masę .Rolujemy jak roladę.Owijamy ściśle folia aluminiową i wkładamy do lodówki .Najlepszy jest na drugi dzień .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 17.11.2013 11:41
pyszne jedzonko
caralajna 22.03.2013 18:20
słyszałam o tej roladzie, ale nie odważyłam się zrobić :)
Anio?eczek 25.06.2012 15:10
super przepis :)
zdzislawa2 15.03.2012 11:29
ekstra
Justa32 02.08.2011 13:27
Świetne
barbara11561 11.05.2011 05:36
Też tak robię ,pyszna:)
ZEWA 28.04.2011 09:37
pyszna
pacpaw 03.04.2011 22:44
faktycznie na bogato :o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat