Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki z papryką w sosie śmietanowo-serowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 35 dag
papryka czerwona 1 szt
śmietana 18 proc 1 szklanka
brie 10 dag
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki z papryką w sosie śmietanowo-serowym

Kroki postępowania

1
Boczniaki oczyszczamy, odrzucamy twarde części a resztę kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone grzyby.
Krok 1 - Boczniaki z papryką w sosie śmietanowo-serowym foto
2
Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę lub paseczki i dodajemy do boczniaków. Podsmażamy do czasu aż grzyby będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Boczniaki z papryką w sosie śmietanowo-serowym foto
3
Do miękkich grzybów i papryki wlewamy śmietanę i dodajemy pokrojony ser brie.
Krok 3 - Boczniaki z papryką w sosie śmietanowo-serowym foto
4
Podgrzewamy na małym ogniu /często mieszając/ do czasu aż ser się roztopi i połączy ze śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Boczniaki z papryką w sosie śmietanowo-serowym foto
5
Boczniaki z papryką w sosie śmietanowo-serowym możemy podawać z ryżem lub makaronem.
Krok 5 - Boczniaki z papryką w sosie śmietanowo-serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 04.01.2015 00:15
dobry taki sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak