Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z ziemniakami w woreczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki do kg
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
marynata
cebula
czosnek
boczek kg surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z ziemniakami w woreczku

Czosnek podsmażyć na patelni (obrać tylko z najgrubszych kawałków łupinek). Cebulę pokroić w pióra. Boczek umyć, osuszyć i pokroić na małe porcje. Ziemniaki ugotować na w pół miękkie.

Marynata:
olej
musztarda
ocet winny z czerwonego wina
miód

Wszystko mniej więcej w tych samych proporcjach wymieszać razem z przyprawą do ziemniaków. Do rękawa pieczeniowego włożyć mięso, ziemniaki, cebulę i czosnek uprażony. Wlać marynatę i wymieszać całość - natrzeć. Zawinąć i zrobić kilka otworków do przepływu powietrza. Piec w 200stopniach około godz. Pod koniec pieczenia zmniejszyć do 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak