Boczek z cebulą na maśle z ziołami

Boczek z cebulą na maśle z ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    300 gram
  • cebula biała

    1 szt.
  • masło

    3 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyzka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Boczek z cebulą na maśle z ziołami

Boczek kroimy na cienkie plasterki, cebulę w niedużą kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać boczek z cebulą oraz zioła prowansalskie. Wymieszać. Chwilę smażyć, aż cebulka się zeszkli. Ciepłe podawać na pieczywie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Wacław 22.11.2011 18:46
pyszna kolacyjka !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat