Boczek z cebulą na maśle z ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    300 gram
  • cebula biała

    1 szt.
  • masło

    3 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy na cienkie plasterki, cebulę w niedużą kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać boczek z cebulą oraz zioła prowansalskie. Wymieszać. Chwilę smażyć, aż cebulka się zeszkli. Ciepłe podawać na pieczywie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 22.11.2011 18:46
pyszna kolacyjka !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat