Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony w rękawie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
rękaw foliowy do pieczenia
boczek 1 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony w rękawie

Kroki postępowania

1
Boczek myjemy i osuszamy ręcznikiem. Następnie przyprawiamy z obu stron przyprawami: solą, pieprzem, solą czosnkową, pieprzem ziołowym i przyprawą do wieprzowiny.
Krok 1 - Boczek pieczony w rękawie foto
2
Przyprawiony boczek wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 1,5 godziny.
Krok 2 - Boczek pieczony w rękawie foto
3
Tak przyrządzony boczek świetnie pasuje do chleba.
Moja rodzina go uwielbia :)
Krok 3 - Boczek pieczony w rękawie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 22.02.2013 15:46
super! uwielbiam taki boczus!
adelajda 20.02.2013 10:33
super do chlebka
Stenka 20.02.2013 08:28
też tak robię
Kasnaj 19.02.2013 15:45
mniami :)
ONY_za_kare 19.02.2013 14:28
pyszne mięsko!
w mojej kuchni 18.02.2013 20:59
i do chleba jest naj..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak