Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony w rekawie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 5-6 łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1,5-2 łyżeczki
rękaw do pieczenia
woda zimna 5-6 (przegotowana)
boczek 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony w rekawie

Kroki postępowania

1
Boczek myjemy, osuszamy i wkładamy do naczynia dość płytkiego podobnej wielkości jak boczek, Wodę mieszamy razem z oliwą, dodajemy sól do peklowania oraz zioła prowansalskie i przeciśnięty czosnek, powstałą zalewą polewamy boczek i zostawiamy go na 24h w lodówce,
Krok 1 - Boczek pieczony w rekawie foto
2
Następnie wkładamy boczek do rękawa, podlewamy delikatnie wodą
Krok 2 - Boczek pieczony w rekawie foto
3
pieczemy w nagrzanym o 200 stopni piekarniku przez około 60 minut, na koniec rozcinamy rękaw i zostawiamy boczek by się ładnie przyrumienił
Krok 3 - Boczek pieczony w rekawie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.02.2014 15:28
jak dla mnie za tłuste jedzonko
ben-ka 07.02.2014 09:17
Lubię taki boczuś,pomimo kalorii:)
Czyki 07.01.2014 09:06
Nieskomplikowany i prosty, już widzę jak sam mi się upiecze:):)
-Natka- 03.01.2013 22:07
smakowity!
Ewa6274879 03.01.2013 16:22
lubię boczek - w rękawie jeszcze nie piekłam :)
Lukrecja29 03.01.2013 15:54
ooooo uwielbiam!!
gosia56 03.01.2013 11:17
super
Joannasz3190 03.01.2013 11:04
Fajny pomysł na boczek :)
gosia1988 03.01.2013 09:38
świetny
cukiereczek 03.01.2013 08:45
lubię
wyattearp 03.01.2013 07:07
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak