Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Czosnek obieramy. Boczek nacieramy czosnkiem i ziołami. Pozostaw na 2-3 godz. Ułoż w brytfannie, włóż masło i piecz około 45 min w piekarniku w temperaturze 180°C. Cebule obierz, pokrój i dodaj do boczku. Piecz jeszcze 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak