Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek nadziewany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

boczek surowy 2 kg
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku

Farsz

mięso mielone 500 g
żółtko jajek 2
kajzerka
mleko 0,5 szkl
czosnek marynowany Smak 2 ząbki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek nadziewany

Farsz-Czosnek przeciśnij przez praskę.Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij.Składniki farszu dopraw i wymieszaj.
Boczek obierz ze skóry i lekko rozbij natrzyj z 1 strony solą i majerankiem.Ułóż przyprawiona stroną do góry i nałóz dużo farszu.Zwiń w rulon,ciasno obwiąz gruba nicią.Ponownie natrzyj przyprawami.Piecz 1 h w 180-200stop. w naczyniu żaroodpornym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak