Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek na kanapki

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
Owoc jałowca cały Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
oliwa aromatyzowana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek na kanapki

Ziele angielskie i jałowiec utrzeć w moździerzu. Wymieszać z resztą przypraw i olejem-to nasza marynata.Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć przyprawami, owinąć folią aluminiową i odstawić do marynowania na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Boczek piec w folii przez 90 min w 170 st. Podawać po ostudzeniu, boczek jest mięciutki i pełen aromatów. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 26.09.2016 10:36
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak