Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek marynowany z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chudy boczek 8 plastrów
czosnek 3 ząbki
oliwa 5 łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
pieprz do smaku

Porada

Wyjątkowo smakuje na grzankach z grilla.

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek marynowany z grilla

czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć z oliwą, dodać pozostałe składniki marynaty, dokładnie wymieszać. Plastry boczku smarować i układać jeden na drugim. Przykryć i włożyć do lodówki na kilkanaście minut. Następnie ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec po 2-3 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak