boczek faszerowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • czosnek

  • sól, pieprz

  • Majeranek suszony Prymat

  • przyprawa do potraw

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • sznurek do zwiazania

  • boczek

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płat boczku nasmarować przyprawami i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Mięso mielone również doprawić do smaku. Na boczku rozsmarować mięso mielone, posypać żelatyną i zwinąć w rulon. Obwiązać sznurkiem, wyłożyć na brytfannę i piec ok 1,5 godziny w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 22.03.2012 18:45
pyszności
Anna146 09.07.2011 11:52
smacznie wygląda
ewelinapac 20.02.2011 20:22
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat