Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek duszony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
cebula biała 1 szt.
czosnek 2 ząbki
kminek 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 ziarna
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
woda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek duszony

Czosnek przecisnąć przez praskę. Boczek posolić i popieprzyć, natrzeć czosnkiem i odstawić do lodówki na 1h.
Po tym czasie cebulę pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju, następnie przełożyć ją do rondla i dodać do niej boczek. Boczek przyprawić kminkiem, papryką słodką mieloną, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem od czasu do czasu podlewając wodą żeby się nie przypalił ok 1,5h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.12.2015 10:54
na pewno wspaniale smakuje
pajbek 28.11.2015 20:31
Pyszny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak