Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z serem cheddar i koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 700 g
woda
sól 2,5 łyżeczki
cukier 1,5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
olej rzepakowy 50 ml
koperek 1/2 pęczka
ser cheddar 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z serem cheddar i koperkiem

Bób wypłukać, zalać wodą, dodać cukier, jak woda się zagotuje wtedy dodać sól i gotować ok. 20-25 minut. Na patelnię wlać olej i wsypać bułkę tartą, smażyć do uzyskania złotego koloru. Ser cheddar zetrzeć na tarce o małych oczkach, a koperek umyć i posiekać. Na patelnie z podsmażoną bułką tartą dodać ugotowany bób i starty ser cheddar. Wszystko wymieszać.Wyłożyć bób na talerz i posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 13.10.2015 13:11
bardzo smaczny
w mojej kuchni 04.07.2015 11:42
pyszne jedzonko
patryska76 03.07.2015 23:58
ciekawa propozycja!
agnieszka214 03.07.2015 19:54
musi byc smaczny z takim serem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak