bób z pietruszką czosnkową...

bób z pietruszką czosnkową...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    1 kg/świeży lub mrożony
  • natka pietruszki

    1 duży pęczek
  • czosnek

    1 główka
  • masło klarowane

    1/4 kostki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    - szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

opłukany bób zalać wodą, gotować bez przykrycia do miękkości bobu, jeśli zostało za dużo wody to ją odlać

opłukany pęczek natki pietruszki razem z obranymi ząbkami czosnku w rozdrabniaczu zmiksować dokładnie

po odlaniu wody z bobu od razu dodać masło klarowane, zmiksowaną pietruszkę z czosnkiem i mieszać do rozpuszczenia masła

do smaku dodać np. kucharka lub sól, szczyptę papryki ostrej - bób bardzo lubimy jeść i świeży i mrożony, ten z pietruszką czosnkową jest bardzo smaczny, zdrowy i smakuje wybornie.........SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat