Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z fasolką na ciepło

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 300 gram
fasolka szparagowa 300 gram
boczek wędzony 200 gram
czosnek 1-2 ząbki
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
sól do gotowania

Porada

Potrawkę podajemy na ciepło.

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z fasolką na ciepło

Kroki postępowania

1
Z fasolki ucinamy końce, myjemy i gotujemy do miękkości. Gotową odcedzamy i kroimy na mniejsze części.
Krok 1 - Bób z fasolką na ciepło foto
2
Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i obieramy ze skórki.
Krok 2 - Bób z fasolką na ciepło foto
3
Boczek kroimy w kostkę i rumienimy na patelni
Krok 3 - Bób z fasolką na ciepło foto
4
Do gotowego dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bób. Mieszamy.
Krok 4 - Bób z fasolką na ciepło foto
5
Na koniec dodajemy fasolkę. Całość doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Jeśli boczek był aromatyczny potrawa nie wymaga dużej ilości przypraw.
Krok 5 - Bób z fasolką na ciepło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.12.2015 23:32
Lubię to jeść.
Maridka19 19.12.2015 11:57
Smacznie i zdrowo :)
sliwka 19.12.2015 10:28
Uwielbiam, smacznie i prosto;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak