Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyszcząca polewa na ciasta

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 12,5 dag
cukier puder 1/2 szkl
kakao 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
woda 3 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Błyszcząca polewa na ciasta

Margarynę rozpuścić w garnuszku na małym ogniu, dodać cukier puder i mieszać aż się rozpuści. Następnie zdjąć z ognia, dodać kakao oraz rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę, wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić do wystudzenia. Gdy polewa delikatnie przestygnie i zacznie gęstnieć polać nią ciasta.
Polewa ta jest lśniąca i nie kruszy się podczas krojenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.05.2014 22:45
Też tak robię.
halina17 25.12.2013 00:00
Ja najczęściej robię z żelatyną polewę.
Mniam 24.12.2013 09:34
Muszę kiedyś spróbować zrobić polewę z żelatyną, bo tak nigdy nie robiłam.
JOANNA16 23.12.2013 21:43
z żelatyną jeszcze nigdy nie robiłam
ppaulina 23.12.2013 20:48
takiej jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak