Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczny i gęsty sos cebulowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 duża
bulion drobiowy 300 ml
skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczny i gęsty sos cebulowy

1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumianu. Zalewamy bulionem, zagotowujemy, gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 5 minut.

2. Skrobię rozprowadzamy z odrobiną wody i energicznie mieszając wlewamy do garnka z sosem. Zagotowujemy. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 01.11.2015 17:32
taki lubię :-)
mirosława4 01.11.2015 14:41
fajny ten sosik
gosia1988 01.11.2015 14:22
fajny sosik
w mojej kuchni 01.11.2015 14:21
lubię takie sosy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak