Błyskawiczne puree

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • śmietana

    2 łyżki
  • masło

    3 dag
  • żółtka

    2 szt
  • mięta posiekana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować na sypko, odlać, dokładnie pognieść dodając śmietanę, masło, żółtka i sól do smaku. Gorące wyłożyć na półmisek i posypać drobno posiekanymi świeżymi listkami mięty. Takie puree jest idealne do baraniny i tłustej wieprzowiny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 20.05.2011 13:16
smaczne
adam1f 18.05.2011 00:22
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat