Błyskawiczne jabłka w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 sztuka
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • białko

    1 sztuka
  • cukier

    1/2 szklanka
  • cynamon

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić w ósemki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Ułożyć na nich jabłka, posypać cynamonem. Ciasto złożyć wzdłuż przekątnej - tak, aby powstały trójkąty. Skleić o bokach. Wierzch posmarować białkiem i posypać cukrem kryształem. Wstawić do nagrzanego do 180-200st.C. piekarnika, na ok 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 22.11.2012 12:20
coś dla mnie... robię
Ewelina38 14.06.2012 13:51
rewelacja
#DELETED#Łukasz201527255686 20.04.2011 12:56
uwielbiam
stokrotka 24.03.2011 09:44
super
MAR3STA 27.12.2010 18:21
pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat